5 Voordelen van werken met recruiters (en de nadelen)

recruiters-interim

Recruiters kennen ‘de markt’ beter dan jij: Ze zijn erg goed op de hoogte van de vraag naar de soorten financials en waar er schaarste heerst.

In mijn vakgebied krijg je vaak te maken met deze groep tussenpersonen. Zeker op LinkedIn zijn zij zeer actief op het gebied van bemiddeling tussen werkvragenden en werkaanbieders. Zowel gevraagd maar ook ongevraagd. In dit artikel probeer ik een klein beetje inzicht te verschaffen in de wereld van recruiters, werving & selectiebureaus en headhunters (deze schaar ik voor het gemak even allemaal onder de noemer ‘recruiters’; sorry daarvoor).

Wanneer je in de financiële wereld jezelf aanbiedt als beschikbaar en je hebt een goed cv, kom je vroeg of laat in aanraking met partijen die jou graag in hun bestand op willen nemen. Moet je dit willen? Of kun je ook zonder?

De voordelen van recruiters

  1. Recruiters kennen ‘de markt’ beter dan jij: Ze zijn erg goed op de hoogte van de vraag naar de soorten financials en waar er schaarste heerst;
  2. Recruiters kennen de opdrachtgevers: Ze kunnen je alle ins en outs vertellen over de bedrijfscultuur, de samenstelling van de financiële afdeling en andere relevante zaken. Dit kan er voor zorgen dat je gerichter vragen kunt stellen tijdens een sollicitatie of er op voorhand al voor zorgt dat je niet op gesprek wilt;
  3. Recruiters hebben er tevens belang bij om voor jou een juiste match te vinden: Aangezien recruiters door bedrijven worden betaald om hun vacatures in te vullen, zullen zij veel moeite doen om voor jou een baan/opdracht te vinden;
  4. Een recruiter geeft je sollicitatietips: Omdat een recruiter ook altijd een intakegesprek houdt, kan hij je ook tips geven over je cv, presentatie of motivatiebrieven;
  5. Je kan vacatures mislopen: sommige bedrijven werken alleen maar via recruiters waardoor je deze functies misloopt als je niet met een recruiter werkt.

Zijn er ook nadelen aan werken met recruiters?

  1. De prijs uiteraard: Een extra schakel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer zorgt voor extra marge. Iemand die bij een bedrijf binnen komt via een recruiter is doorgaans duurder dan iemand die rechtstreeks solliciteert;
  2. Niet alle bedrijven gebruiken recruiters: Door je dus alleen in te laten met recruiters mis je een groot gedeelte van het aanbod aan openstaande vacatures.

Persoonlijk denk ik dat het weinig kwaad kan om een keer met een bureau om tafel te zitten en te bekijken wat zij voor je kunnen betekenen. Je kunt veel gerichter solliciteren en komt in contact met de grotere, meer aansprekende bedrijven. Dat je duurder bent dan iemand die geen bureau inschakelt, is van minder belang omdat het bedrijf dat de recruiter heeft ingeschakeld hiermee al aangeeft deze prijs te willen betalen voor de juiste kandidaat. En zit er niets bij dan kun je altijd nog zelf gaan zoeken naar de juiste job. Maar welke recruiter is dan het beste?

Ik heb (in willekeurige volgorde) onder andere goede ervaringen met de volgende recruiters:

Maar ook met kleinere, meer regionale partijen zoals:

Probeer vooral een bureau te kiezen waar je een goede klik mee hebt. Als zij jou beter aanvoelen, weten ze ook beter welke vacatures het beste bij je passen.

Wil je meer informatie over mijn ervaringen met één of meerdere van bovenstaande partijen? Zou je graag in dit rijtje staan? Of heb je wellicht een interessante opdracht voor me? Neem dan contact op via contact@inniti-interim.nl of op 06-51897246.
Meer zin in het lezen van mijn blogs? Klik hier, hier of hier.

Top